Verhuizen naar het buitenland? Zo makkelijk is het!

Verhuizen naar het buitenland_ Zo makkelijk is het!

Wie ben ik? 

Hi! Ik ben Rody en ik heb de keuze gemaakt om mijn spullen te pakken om naar Barcelona te verhuizen.
Ik vond een baan bij Babel Profiles en het is eigenlijk allemaal zo snel gegaan dat ik er geen moment bij stil heb gestaan om te beseffen wat er allemaal gebeurd was.

Voordat ik het wist had ik een baan, een woonplaats en was alles geregeld wat er te regelen viel. En wat ik nu uit ervaring kan zeggen, het is het meer dan waard om de knoop door te hakken en ik zal je uitleggen waarom.

Waarom heb ik het gedaan? 

Bij het horen van het woord Barcelona schoten bij mij de vooruitzichten al door mijn hoofd. Ik kon het heerlijke eten al ruiken en ik kon de zon al zien weerkaatsen op de zee die ritmisch het strand op probeerde te lopen.
De ervaring van een nieuwe omgeving en nieuwe mensen om me heen.
Me begeven in een hele andere cultuur dan ik gewend ben, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de Spaanse taal waar ik eindeloos naar zou kunnen luisteren.
Ik kon niet wachten om dit avontuur te beginnen.

Wat was er nodig om dit te doen?

Een stuk minder dan ik in het begin dacht dat het zou zijn! Het was eigenlijk alsof ik een vakantie aan het boeken was maar dan zonder de terugvlucht.
Vertrekken om in het buitenland te gaan wonen heeft ook enorm veel overeenkomsten met een vakantie regelen.

Naast de overeenkomsten met wat er moet gebeuren zijn ook de hulpmiddelen hetzelfde. Zo is het bijvoorbeeld nodig om een verblijfplaats te verkrijgen.
In eerste instantie dacht ik dat dit lastig zou worden maar dit bleek achteraf gezien enorm mee te vallen.
Net als bij het boeken van een vakantieverblijf zijn er heel veel sites, apps en bedrijven die je helpen om zo makkelijk mogelijk te maken. Zo heb je binnen de kortste keren een plek gevonden om te verblijven.
Je kan hierna altijd doorzoeken naar een woning die nog meer bij je past dan je eerste verblijfsbestemming.

Iets anders waar veel mensen zich zorgen over maken zijn alle documenten die nodig zijn om te kunnen werken in Spanje.
Omdat er vaak onduidelijkheid over is lijkt het allemaal veel moeilijker dan het daadwerkelijk is. Vaak helpen bedrijven ook met alle procedures om het proces soepel te laten verlopen.
Ik kan dit uit ervaring vertellen aangezien ik dit proces van twee kanten heb meegemaakt.
Zo heeft Babel Profiles mij geholpen met mijn documenten en help ik nu mensen met het regelen van het juiste papierwerk.

Waarom zou jij dit moeten doen? 

Eigenlijk is de grootste reden waarom jij ook de stap zou moeten maken en naar het buitenland zou moeten verhuizen, omdat je niet weet wat je mist!
De hele ervaring is zo leerzaam dat het zonde zou zijn om het niet te doen.

Tijdens je verblijf in het buitenland leer je enorm veel over de cultuur, de taal en de mensen, maar je leert nog veel meer over jezelf!
En voel je niet verplicht om hier de rest van je leven te blijven wonen.
Je kunt dit ook als een tijdelijke stap zien, zoals een tussenjaar tijdens of na je studie een jaar werken in het buitenland. Ook kan je het als kans zien om je vertrouwde omgeving te veranderen na een lange tijd werken in hetzelfde land of binnen hetzelfde bedrijf.

Zo is dit een ervaring die voor jong en oud carrieremogelijkheden biedt en op persoonlijk niveau voor een enorme groei kan zorgen, want wat je aan het einde van de reis weer mee terug neemt is een unieke en leerzame ervaring.

Samengevat, een baan vinden en alles wat erbij komt kijken om naar het buitenland te verhuizen is makkelijker dan je denkt. Beter nog, hier bij Babel Profiles helpen we je er graag bij! Zo hebben wij een “I’m moving to Barcelona” handleiding die alles op een rijtje zet en overzichtelijk laat zien wat je moet doen en hoe, dus waar wacht je nog op?


Rody Tiwon:
Trainee Recruitment Consultant

stay connected